3 Συμβουλές Για Την Επίλυση Αναξιόπιστων Ασύρματων Συνδέσεων

0Shares

Σε γενικές γραμμές, οι ασύρματες συνδέσεις υπολογιστών είναι αξιόπιστες. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τέλειο και μερικές φορές μπορεί να χάσετε τη σύνδεσή σας ή να αντιμετωπίσετε ένα αδύναμο σήμα. 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την αξιοπιστία της ασύρματης σύνδεσής σας.

Αναξιόπιστο παλιό σύστημα

Για παράδειγμα, εάν ο ασύρματος προσαρμογέας σας είναι πολύ κοντά σε ασύρματο τηλέφωνο 2,4 GHz, ενδέχεται να παρατηρήσετε μείωση της ασύρματης ισχύος του υπολογιστή σας. Γιατί; Επειδή το τηλέφωνο και ο υπολογιστής βρίσκονται στην ίδια συχνότητα και μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του άλλου.

Πρακτική λίστα ελέγχου επισκευής για ασύρματες διακοπές

  1. Πρώτα ελέγξτε εάν το καλώδιο ή το DSL σας λειτουργεί. Συνήθως βρίσκεται στο υπόγειό σας, τα περισσότερα μόντεμ έχουν τέσσερα φώτα. Έχετε ζωντανή σύνδεση στο Διαδίκτυο εάν η λυχνία “δεδομένων” ή “κατάστασης” είναι αναμμένη. Εάν είναι απενεργοποιημένο ή αναβοσβήνει, το καλώδιο σας είναι εκτός λειτουργίας.
  2. Εάν το καλώδιο / DSL λειτουργεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μερικές φορές, εάν το καλώδιο / το DSL σβήσει για ακόμη 10 δευτερόλεπτα, ο υπολογιστής σας και ο ασύρματος δρομολογητής ενδέχεται να μην μπορούν πλέον να μιλούν μεταξύ τους. Με την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, εκχωρείται μια νέα διεύθυνση IP, επιτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν ξανά.
  3. Εάν η επιφάνεια εργασίας σας είναι ασύρματη και έχετε μετακινήσει τον ασύρματο προσαρμογέα [το πλαίσιο που βρίσκεται δίπλα στον υπολογιστή με κεραίες], τότε ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε τον προσαρμογέα έως ότου βρείτε ένα ισχυρότερο σήμα.